Virtueel Loket

De gemeente komt naar ons toe! Uitbreiding van dienstverlening, gecombineerd met het feit dat de gemeente meer zaken digitaal wil gaan doen, leidt tot de proef in Eefde met het Virtueel Loket in het Hart. Bij gebleken succes wordt de dienstverlening uitgebreid, dus het advies is: maak er regelmatig gebruik van en geef opmerkingen, vragen en klachten door via de webcam. 
 
Virtueel loket in het Hart
De gemeente Lochem wil de dienstverlening aan de burgers uitbreiden. Eefde is gekozen als kern om proef te draaien met het virtueel loket. Als het een succes wordt, worden de faciliteiten uitgebreid. Ook kan men dan waarschijnlijk zaken doen met meer aanbieders, bijvoorbeeld ook met een zorgaanbieder. Het virtuele loket in Het Hart is 14 januari geopend. Drie Eefdenaren, mevrouw Roebers, mevrouw te Linde
en meneer Pongers, hebben het loket ingewijd door hun vragen via computer en webcam te stellen aan de medewerker van de publieksbalie in Lochem.
 
Hoe werkt het?
Via computer en webcam kun je overleggen met een medewerker van de publieksbalie van de gemeente
Lochem. Je hoeft dus niet naar Gorssel of Lochem te reizen. Met één druk op de knop van de computer in Het Hart start de verbinding. Een medewerker in Lochem verschijnt op het beeldscherm en het gesprek kan beginnen: “Kunt u mij helpen met …?”.

Openingstijden
Het virtuele loket in Het hart in Eefde is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Adres: Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde.

Het virtuele loket voor bijvoorbeeld:
- informatieve vragen over de WMO
- informatie over vergunning voor bouwen en verbouwen
- vragen over gemeentelijke belastingen
- informatie over een drank- en horecavergunning
- informatie over vergunningen voor evenementen
- informatie over het aanvragen van bijzondere bijstand en deelname aan maatschappelijke activiteiten

Wat kan er niet?
- Behandeling van een WMO-aanvraag. Daarvoor neemt een klantmanager contact op.
- Aanvragen en ophalen van paspoort of rijbewijs en aangifte doen van geboorte en overlijden. Hiervoor moet je toch naar de publieksbalies in Gorssel of Lochem.

We denken dat de gemeente op deze manier weer iets dichter bij de burger komt, en adviseren inwoners van Eefde gebruik te maken van deze dienst.
 
 

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign