Zorg

  • warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • warning: Declaration of views_plugin_style_default::options(&$options) should be compatible with views_object::options() in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Hulpwijzerlochem.nl helpt inwoners op weg

Helpen en geholpen worden, dat maakt onze samenleving een stukje fijner. De gemeente Lochem wil inwoners helpen bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, jeugd, werk en wonen. Ook wil zij mogelijkheden bieden om actief mee te kunnen doen in de Lochemse samenleving. Op initiatief van de gemeente en Stichting Welzijn Lochem is hiervoor een digitaal informatieloket gemaakt: Hulpwijzerlochem.nl.

 

Reanimatie Hartveilig 11 november vanaf 19.00 uur

Vrijdag 11 november organiseert Hartveilig wonen in Eefde van 19.00-22.00 uur in Het Hart een avond voor alle burgerhulpverleners uit Eefde. Heeft u een reanimatiediploma of wilt u meer weten over Hartveilig wonen in uw dorp, komt u dan naar deze bijeenkomst.

 

Goed! kledingbank Zondag 4 januari voor de vierde keer open

Iedere eerste zondag van de maand is de kledingbank open van 13.00-16.00 open.
Voel je welkom om binnen te stappen!

 

Goed! draait volledig op vrijwilligers. Hierdoor zitten er geen kosten verbonden aan het bezoeken van de kledingbank en het uitzoeken van kleding.

 

Goed! heeft kinderkleding en dameskleding.

Samen met andere initiatieven bieden wij ook koffie en thee, schilderactiviteiten, textielknutselactiviteiten en kookworkshops. Dit alles met gesloten portemonnee.

Goed! is open op:

Zondag 7 december

Zondag 4 januari

Zondag 1 februari

 

Groene Kruisstraatje 4

(achter de Aldi)

www.kledinggoedlochem.nl

Activiteiten voor ouderen 55+ in regio Eefde

Door het Sociaal Cultureel Werk is een overzicht gemaakt van alle activiteiten die er in de dorpen wordt aangeboden voor 55+ers. Zo is er ook een duidelijk beeld wat er allemaal in Eefde of in de nabije regio. Dit is verzameld in een activiteitenboekje
Door de klikken op de blauwe tekst opent u het boekje.

Activiteiten in de maand februari

De volgende activiteiten worden in Eefde georganiseerd. klik hier voor meer info

Het Spijk start met project somatische verpleegzorg.

Zou u ook niet het liefst zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Ook als u eigenlijk verpleegzorg nodig heeft?
Stichting Sutfene is in locatie Het Spijk in Eefde een project gestart "somatische verpleegzorg thuis". Meer informatie is te verkrijgen op de startbijeenkomst van dinsdag 21 september a.s. om 15:00 uur.  In de onderstaande bijlage vindt u de uitnodiging.

Opening "Vraagbaak Eefde''

Maandagmiddag 13 september is  'Vraagbaak Eefde'  feestelijk geopend.
In de bijlage de bijdrage van de Dorpsraad tijdens de opening.

Realisatie van informatiepunt over Wonen Welzijn en Zorg in Eefde

 In het Dorpsplan is een passage opgenomen over de wens om een centraal gezondheidscentrum in Eefde in te richten. Dat zal bijdragen aan betere toegankelijkheid en bekendheid en dus ook een breder gebruik van de zorg binnen Eefde.
 

Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn

In Eefde loopt dit jaar het project Opplussen. Dit project heeft de steun van de provincie, en deze heeft hierover een boekwerkje gepubliceerd, waarin Lochem als voorbeeldgemeente en Eefde als pilot worden beschreven.
Een van de artikelen is als bijlage bijgevoegd.
 

Virtueel Loket

De gemeente komt naar ons toe! Uitbreiding van dienstverlening, gecombineerd met het feit dat de gemeente meer zaken digitaal wil gaan doen, leidt tot de proef in Eefde met het Virtueel Loket in het Hart. Bij gebleken succes wordt de dienstverlening uitgebreid, dus het advies is: maak er regelmatig gebruik van en geef opmerkingen, vragen en klachten door via de webcam. 
 
Virtueel loket in het Hart

Inhoud syndiceren

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign