Milieuparkje Eefde Zuid bijeenkomst dinsdag 17 april a.s.

Waar komt het milieuparkje in Eefde-Zuid?

In Eefde, ten zuiden van de Eefdese beek, is een milieuparkje gepland met zes ondergrondse containers voor het scheiden van afval en wegbrengen van restafval. Graag wil de gemeente in gesprek met buurtbewoners over een geschikte locatie voor het milieuparkje. Komt u hierover meepraten op dinsdagavond 17 april?

 

De gemeente Lochem wil het restafval verder verminderen: van 115 kilo restafval per persoon nu naar 75 kilo in 2020. Om dit te bereiken, maken we het scheiden van afval zo makkelijk mogelijk. Onder meer door extra milieuparkjes in de gemeente te plaatsen. Zo kunt u in uw eigen buurt terecht voor het (gratis) scheiden van glas, papier, textiel, luierafval en pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken) en het (tegen betaling) wegbrengen van restafval.

 

Geschikte locatie

In Eefde-Zuid komt het eerste extra milieuparkje. We bespreken graag met buurtbewoners wat een geschikte locatie voor het milieuparkje zou kunnen zijn. Hiervoor wordt op dinsdag 17 april een bijeenkomst georganiseerd in Restaurant de Sluis, Schoolstraat 70 in Eefde. Vooraf aanmelden is niet nodig. Medewerkers van de gemeente en Circulus-Berkel geven informatie over de voorwaarden waar een geschikte locatie aan moet voldoen.

 

Help Lochem afvallen!

De extra milieuparkjes zijn onderdeel van het nieuwe (zwerf)afvalbeleid van de gemeente Lochem. Door het restafval te verminderen, zorgen we voor minder CO2-uitstoot en meer hergebruik van grondstoffen. Zo zetten we samen stappen naar een circulaire economie, in plaats van een wegwerpeconomie. Meer informatie vindt u op: www.helplochemafvallen.nl.

 

Programma 17 april

18.45 uur inloop met koffie en thee

19.00 uur inleiding wethouder Bert Groot Wesseldijk en vervolgens in gesprek onder leiding van Hugo Schoute van Stichting Welzijn Lochem

20.00 uur napraten met een drankje

20.30 uur einde bijeenkomst

 

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign