Internet in het buitengebied

Woont u in het buitengebied van de gemeente Lochem en heeft u traag internet? Heb nog even geduld. In de tweede helft van 2019 kan ook het buitengebied van Eefde beschikken over snel internet. Dan moet minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied zich inschrijven voor het aanleggen van glasvezel. Het glasvezelproject is begonnen op initiatief van de gemeente Lochem en kende een moeizame start. Inmiddels zijn er twee aanbieders. Dat zijn Digitale Stad Lochem en Glasvezel Buitenaf.

Beide ondernemingen hebben het voornemen om glasvezel te gaan aanleggen als 50% van alle betrokken bewoners in de gemeente, glasvezel tot in de meterkast wil hebben.

Digitale Stad Lochem heeft de bewoners in het buitengebied zonder glasvezel per brief en op 22 februari in het Hart geïnformeerd.

Glasvezel Buitenaf heeft de bewoners in het buitengebied inmiddels ook benaderd, maar alleen als ze geen kabel en geen glasvezel hebben. De aanbiedingen kennen verschillen. Dit kan het lastig maken om te kiezen tussen de twee aanbiedingen. Om de bewoners in het buitengebied te helpen, is een informatieblad opgesteld, te vinden via bovenstaande link.

Het is voor iedereen van belang, zowel voor de particulieren als voor de bedrijven, dat tot aanleg van het glasvezelnet kan worden overgegaan. In het informatieblad is ook aangegeven waarom een snelle internetverbinding van belang is. Als velen besluiten op de aanbieding van één van beide ondernemingen in te gaan kan de limiet van 50% worden gehaald. In mei zal bekend worden welke onderneming met de aanleg gaat beginnen.

 

BijlageGrootte
vergelijking aanbieders glasvezel 2018-02-26.pdf637.53 KB

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign