Wonen

  • warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • warning: Declaration of views_plugin_style_default::options(&$options) should be compatible with views_object::options() in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Milieuparkje Eefde Zuid bijeenkomst dinsdag 17 april a.s.

Waar komt het milieuparkje in Eefde-Zuid?

In Eefde, ten zuiden van de Eefdese beek, is een milieuparkje gepland met zes ondergrondse containers voor het scheiden van afval en wegbrengen van restafval. Graag wil de gemeente in gesprek met buurtbewoners over een geschikte locatie voor het milieuparkje. Komt u hierover meepraten op dinsdagavond 17 april?

 

Internet in het buitengebied

Woont u in het buitengebied van de gemeente Lochem en heeft u traag internet? Heb nog even geduld. In de tweede helft van 2019 kan ook het buitengebied van Eefde beschikken over snel internet. Dan moet minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied zich inschrijven voor het aanleggen van glasvezel. Het glasvezelproject is begonnen op initiatief van de gemeente Lochem en kende een moeizame start. Inmiddels zijn er twee aanbieders. Dat zijn Digitale Stad Lochem en Glasvezel Buitenaf.

Internet in het buitengebied van Eefde: ambassadeurs gezocht!

als wellicht bekend is er al heel lang discussie gaande over de aanleg van snel internet in het buitengebied van de gemeente Lochem.

Het hart, dorpshuis van het jaar: stem nu!!

Het hart is genomineerd voor “Dorpshuis van het jaar”.

Zij kunnen de komende periode iedere stem gebruiken: u kunt stem uitbrengen via www.dorpshuisvanhetjaar.nl

 

Als Het hart de winnaar wordt dan ontvangt zij € 3.000,00 voor een groot feest met de hele bevolking van Eefde.

 

 

De ideeënmakelaars denken met u mee!

Wie een idee heeft dat de leefbaarheid verbetert, kan aankloppen bij ideeënmakelaars Appie Baas en Liesbeth van Rijn. Omdat nog niet alle inwoners dit weten (17%), geeft de gemeente hier de komende tijd extra bekendheid aan.

 

De ideeënmakelaars zijn het eerste aanspreekpunt bij de gemeente Lochem als u hulp kunt gebruiken om uw idee uit te voeren. Groot of klein, het maakt niet uit hoeveel mensen u met uw plan wilt bereiken.

 

De ideeënmakelaars denken met u mee:

 

Doet u mee met Lochem Spreekt, ons digitaal inwonerpanel?

Geeft u graag uw mening over belangrijke zaken die onze mooie gemeente aangaan? Meld u dan aan voor het digitaal inwonerpanel Lochem Spreekt op www.lochemspreekt.nl. Meedoen is gratis, kost weinig tijd en u hoort altijd als eerste de uitkomst.

Hoe kunt u meedoen?

Gemeente breidt dienstverlening op afspraak uit

Onder het motto ‘digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet’ breidt de gemeente Lochem het aanbod van digitale aanvragen voor producten verder uit. Ervaringen in de afgelopen jaren leren dat inwoners steeds vaker snel geholpen willen worden. De gemeente komt aan die wensen tegemoet en verruimt vanaf 1 maart de tijden waarop afspraken kunnen plaatsvinden.

 

Bomenkap Mettrayweg & Quatre Bras Aanvulling

Ongetwijfeld heeft u gelezen dat er enige commotie is rondom de voorgenomen kap van bomen op de Mettrayweg alsmede Quatre Bras.

De Dorpsraad heeft, zodra duidelijk werd dat de gemeente concrete plannen had om bomen weg te halen zonder dat hierover voorafgaand overleg met aanwonenden en de dorpsraad geweest was, contact gezocht met de gemeente Lochem.

Een eerste overleg heeft er in geresulteerd dat de plannen vooralsnog niet zullen worden uitgevoerd en dat pas na overleg met dorpsraad en aanwonenden nadere besluiten genomen zullen worden.

Bijeenkomst Het Hart 1 december 20.00 uur inzake herinrichting Kazerneterrein

Komende donderdagavond 1 december organiseren Hegeman Bouwgroep, Loostad en de gemeente een informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van het kazerneterrein. 

De sloopwerkzaamheden op het kazerneterrein zijn bijna afgerond. Het plan voor de bouw van 80 woningen is inmiddels nader uitgewerkt.

Op donderdag 1 december aanstaande houdt de gemeente samen met Loostad BV en Hegeman Bouwgroep een informatiebijeenkomst over het bouwplan.

Inhoud syndiceren

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign