Wonen

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Internet in het buitengebied van Eefde: ambassadeurs gezocht!

Datum: 
9 Januari, 2018

als wellicht bekend is er al heel lang discussie gaande over de aanleg van snel internet in het buitengebied van de gemeente Lochem.

Het hart, dorpshuis van het jaar: stem nu!!

Datum: 
19 Oktober, 2017

Het hart is genomineerd voor “Dorpshuis van het jaar”.

Zij kunnen de komende periode iedere stem gebruiken: u kunt stem uitbrengen via www.dorpshuisvanhetjaar.nl

 

Als Het hart de winnaar wordt dan ontvangt zij € 3.000,00 voor een groot feest met de hele bevolking van Eefde.

 

 

De ideeënmakelaars denken met u mee!

Datum: 
5 Juli, 2017

Wie een idee heeft dat de leefbaarheid verbetert, kan aankloppen bij ideeënmakelaars Appie Baas en Liesbeth van Rijn. Omdat nog niet alle inwoners dit weten (17%), geeft de gemeente hier de komende tijd extra bekendheid aan.

 

De ideeënmakelaars zijn het eerste aanspreekpunt bij de gemeente Lochem als u hulp kunt gebruiken om uw idee uit te voeren. Groot of klein, het maakt niet uit hoeveel mensen u met uw plan wilt bereiken.

 

De ideeënmakelaars denken met u mee:

 

Doet u mee met Lochem Spreekt, ons digitaal inwonerpanel?

Datum: 
29 Maart, 2017

Geeft u graag uw mening over belangrijke zaken die onze mooie gemeente aangaan? Meld u dan aan voor het digitaal inwonerpanel Lochem Spreekt op www.lochemspreekt.nl. Meedoen is gratis, kost weinig tijd en u hoort altijd als eerste de uitkomst.

Hoe kunt u meedoen?

Gemeente breidt dienstverlening op afspraak uit

Datum: 
15 Febuari, 2017

Onder het motto ‘digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet’ breidt de gemeente Lochem het aanbod van digitale aanvragen voor producten verder uit. Ervaringen in de afgelopen jaren leren dat inwoners steeds vaker snel geholpen willen worden. De gemeente komt aan die wensen tegemoet en verruimt vanaf 1 maart de tijden waarop afspraken kunnen plaatsvinden.

 

Bomenkap Mettrayweg & Quatre Bras Aanvulling

Datum: 
11 Febuari, 2017

Ongetwijfeld heeft u gelezen dat er enige commotie is rondom de voorgenomen kap van bomen op de Mettrayweg alsmede Quatre Bras.

De Dorpsraad heeft, zodra duidelijk werd dat de gemeente concrete plannen had om bomen weg te halen zonder dat hierover voorafgaand overleg met aanwonenden en de dorpsraad geweest was, contact gezocht met de gemeente Lochem.

Een eerste overleg heeft er in geresulteerd dat de plannen vooralsnog niet zullen worden uitgevoerd en dat pas na overleg met dorpsraad en aanwonenden nadere besluiten genomen zullen worden.

Bijeenkomst Het Hart 1 december 20.00 uur inzake herinrichting Kazerneterrein

Datum: 
29 November, 2016

Komende donderdagavond 1 december organiseren Hegeman Bouwgroep, Loostad en de gemeente een informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van het kazerneterrein. 

De sloopwerkzaamheden op het kazerneterrein zijn bijna afgerond. Het plan voor de bouw van 80 woningen is inmiddels nader uitgewerkt.

Op donderdag 1 december aanstaande houdt de gemeente samen met Loostad BV en Hegeman Bouwgroep een informatiebijeenkomst over het bouwplan.

Bomenkap in Eefde

Datum: 
27 Oktober, 2016

De afgelopen tijd zijn in de gemeente Lochem alle bomen binnen de kernen geïnspecteerd op veiligheid.

Binnen de gehele gemeente Lochem zijn er 165 zieke bomen geconstateerd die in de nabije toekomst gevaar kunnen gaan opleveren. Voor de kap van 97 bomen is een kapvergunning nodig. Voor 68 andere bomen is geen vergunning nodig. Dan gaat het  jonge bomen , met een diameter van minder dan 20 centimeter op 1 meter boven het maaiveld, of om het uitdunnen van bomen in een bosje.

Inhoud syndiceren

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign