60 jaar Nationale Boomfeestdag uitbundig gevierd!

Op woensdag 22 maart 2017 is 60 jaar Nationale boomfeestdag gevierd. Hier heeft ook JOGG Lochem hier haar steentje aan bijgedragen. Dit doormiddel van het plaatsen van gratis fruitbomen. Dit is gebeurd op het terrein van zes verschillende basisscholen in de gemeente Lochem.

Het thema van de boomfeestdag 2017 is: Bomen verbinden! Vandaar dat JOGG Lochem niet achter kon blijven om zich te verbinden met dit thema. Wat leuke feitjes over Boomfeestdag:
* De nationale boomfeestdag werd op 22 maart 2017 voor de 60e keer gevierd.
* Miljoenen kinderen hebben een eigen boom geplant
* In totaliteit zijn er 10 miljoen bomen geplant
* Dit zijn ruim 2200 voetbalvelden


JOGG Lochem gaat de verbinding met de Nationale Boomfeestdag 2017 aan.

Gemeenten in Nederland worden voor de Nationale Boomfeestdag gestimuleerd om met zoveel mogelijke kinderen uit de gemeente bomen te gaan plaatsen op verschillende terreinen in de gemeente. De Gemeente Lochem heeft hier met meerdere basisscholen aandacht aan besteedt.
Daarnaast heeft JOGG Lochem (jongeren op gezond gewicht) op deze dag graag een extra steentje bij gedragen door ook aandacht aan de Nationale Boomfeestdag te besteden en zo heel praktisch bij te dragen aan een gezondere omgeving voor jongeren. Dit deed JOGG Lochem door het mogelijk te maken dat basisscholen op hun eigen terrein een aantal fruitbomen konden laten planten met hun eigen kinderen. Op deze manier wilt JOGG Lochem met input van het landelijk JOGG, een extra impuls geven aan deze jubileumeditie van de Nationale Boomfeestdag in de gehele gemeente Lochem.

De gemeente Lochem en Circulus Berkel hebben JOGG Lochem van advies voorzien waaraan het planten van de fruitbomen moet voldoen zodat de basisscholen goed zijn ingelicht. Juist daarom is er gekozen voor appel- en perenbomen. De fruitbomen worden onder deskundige leiding van hovenier Mart Servaan geplant.
JOGG Lochem wil de basisscholen op deze dag een handvat meegeven hoe zij mee kunnen werken aan het creëren van een gezonde omgeving rondom een kind. Natuurlijk is dit ook een extra stimulans om het onderwijs een leuke beloning op deze dag aan te bieden voor hun participatie aan projecten van JOGG Lochem.  De gemeente Lochem maakt de financiering van de bomen en planten mogelijk. Een mooie samenwerking tussen alle partijen. 

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign