Glasvezel in Eefde

Maandag 15 november is het glasvezelproject ook in Eefde van start gegaan. Op de voorlichtingsavond in het Hart konden bewoners zich oriënteren op de mogelijkheden van glasvezel. Tevens heeft de firma Glashart duidelijk gemaakt wanneer de aanleg van het glasvezelnetwerk mogelijk wordt. Dat is wanneer 40% van de huishoudens binnen het aansluitgebied er toe overgaat om diensten via dit netwerk te betrekken.

De eerste aanmeldingen zijn snel gevolgd, maar het percentage van 40 is nog lang niet bereikt.
De Dorpsraad ziet in de aanleg van deze nieuwe infrastructuur een belangrijke mogelijkheid om mee te kunnen gaan met toekomstige ontwikkelingen.
De basis is dat je TV-signaal / telefoon / internet in huis krijgt. Dat heb je misschien nu ook al, maar dan via de kabel. Maar er zijn vele extra’s die nu, maar zeker in de toekomst geleverd kunnen worden via glasvezel.
Denk aan zorgverlening, bewaking op afstand, lokale sportwedstrijden op TV, supersnel internet, etc.
In de toekomst wordt bij het kopen / verkopen van een woning aansluiting op een hoogwaardig netwerk een belangrijk argument.
Veel mensen werken als zelfstandige zonder personeel (ZZP), vanuit huis. Voor deze groep is een uitstekend communicatienetwerk een belangrijke voorwaarde.

Wat betreft de kosten is het zeker niet duurder dan de huidige leveranciers, terwijl het pakket uitgebreider is. Ook al abonneer je je uitsluitend op radio/tv signaal, dan is dat maandelijks al een euro goedkoper. Bij meer diensten kan het voordeel oplopen.
Bijkomend voordeel is dat er concurrentie gaat ontstaan met de bestaande kabelaar. Dat zal gunstig werken op de prijsstelling.

Ook is er een clubactie aan verbonden: schrijf bij aanmelding de code EEFD001 bovenaan het formulier, en Sp Eefde krijgt een bijdrage.

Kortom het bestuur van de Dorpsraad Eefde is van mening dat een glasvezelnetwerk in Eefde een grote toegevoegde waarde heeft, waar we als dorp nog vele jaren profijt van zullen hebben.
Het komt er nu op aan dat voldoende Eefdenaren vóór 31 januari 2011 besluiten op glasvezel over te gaan.

Meer informatie over het bovenstaande is te vinden op onze website www.dorpsraadeefde.nl
En op www.lochemopglasvezel.nl/

Dorpsraad Eefde