Economie

• strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Ondernemersmarkt met dorpsloop 19 maart a.s. van 11.00 tot 15.00 uur

22 Febuari, 2017

Stichting Ondernemersbelangen Eefde heeft in samenwerking met Sport88 voor
de derde keer OEPZ georganiseerd.

Zomersluiting van het gemeentelijk loket in Den Oldenhof in Gorssel

18 April, 2016

Zomersluiting van het gemeentelijk loket in Den Oldenhof in Gorssel.

Ook dit jaar zal het loket in de zomervakantie, op woensdagen 20 juli, 27 juli,  3 augustus en 10 augustus (week 29 t/m week 32) gesloten zijn.

Inwoners die een paspoort of rijbewijs willen aanvragen, kunnen in deze periode terecht in het gemeentehuis in Lochem aan de Hanzeweg 8.

Op woensdag 17 augustus 2016 is het loket in Gorssel weer geopend.

Dorpsraad Eefde en windenergie

10 April, 2015

De Dorpsraad Eefde is in 2013 de Windgroep Eefde gestart. Uitgangspunt was en is: “Is er bij de bewoners genoeg draagvlak voor de realisatie van windenergie en hoe kunnen de opbrengsten ten goede komen aan het dorp”. De groep is aan het werk gegaan met een verkennende studie. De eerste resultaten zijn op de algemene ledenvergadering van 2014 gepresenteerd.

Ondernemend Eefde Presenteert Zich (OEPZ) op 15 maart

2 Maart, 2015

Op zondag 15 maart presenteren Eefdese ondernemers zich tijdens OEPZ met presentaties, muziek, demonstraties en leuke aanbiedingen.

Kom kijken, voelen, proeven en luisteren, voor het hele gezin. De toegang is gratis.

Het evenement vindt plaats binnen en buiten op het terrein van Autobedrijf Lenselink aan de Schoolstraat in Eefde van 11.00 tot 16.00 uur.

Informatieavond 4 november a.s. Stichting Lochem 3.0

29 Oktober, 2014

Dorpsraad Eefde
T.a.v. bestuur en leden

Geacht bestuur en leden,

Graag nodigen wij u uit voor een informatieavond over de plannen van de Stichting Lochem 3.0, op dinsdagavond 4 november om 20.00 uur in het Trefpunt in Gorssel. Vanaf 19.30 uur is er ontvangst met koffie. De avond is bedoeld voor inwoners, ondernemers, toeristische initiatieven en alle andere geïnteresseerden uit Gorssel, Joppe, Epse, Kring van Dorth en Harfsen.

Informatieavond Biomassacentrale 13 oktober in t Hart

7 Oktober, 2014
Op maandag 13 oktober is er in Eefde een informatieavond over de plannen van de Biomassacentrale Zutphen b.v.
Op 16 september was er een informatieavond in Zutphen over de plannen rond de bouw van een biomassacentrale op Fort de Pol op het bedrijventerrein De Mars. Hier werd aangekondigd dat er ook een informatieavond in Eefde zou komen. Deze vindt plaats op 13 oktober om 20.00 uur in Het Hart van Eefde (Jolinkweg 2).
Op dit moment loopt de aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Biomassacentrale en indienen zienswijze

17 September, 2014

Het was een chaotische en ook emotionele informatieavond over de biomassacentrale. Gemeente Zutphen had deze opkomst niet verwacht. Heel goed dat veel Eefdenaren hun bezorgdheid uitspraken en beter probeerden te begrijpen wat alles betekent.

Sven Wallage was namens de DRE aanwezig en maakte de volgende notities. Wellicht kunnen ze u helpen bij het indienen van zienswijze.

Gebiedsbijeenkomsten nieuwe windmolens van start

19 Januari, 2014

Zutphen heeft de ambitie om een energieneutrale gemeente te worden. Om dit te bereiken wil zij aan de ene kant energie besparen en aan de andere kant duurzame energie opwekken. Om voldoende duurzame energie op te wekken, heeft de gemeenteraad besloten om extra windmolens te willen plaatsen. De gemeente hecht er veel waarde aan om omwonenden en andere betrokkenen een actieve rol te geven in het proces en organiseert daarom de komende weken 3 gebiedsavonden, op 22, 28 en 30 januari.

Gebiedsbijeenkomsten windmolens in januari

13 December, 2013

De gemeente Zutphen heeft extra windmolens nodig om energieneutraal te worden en hecht er veel waarde aan om omwonenden en andere betrokkenen goed te betrekken bij het proces. Uit de quick scan (verkennend onderzoek) die de gemeente heeft laten maken, kwamen vier mogelijke locaties naar voren, waarvan de gemeente er in eerste instantie drie verder uitwerkt. De gemeente organiseert per mogelijke zoeklocatie een gebiedsbijeenkomst Deze vinden ’s avonds plaats op 22 januari voor Sprabanen/buitengebied de Hoven/Tondense Enk, 28 januari voor N314/Zutphen Zuid/Revelhorst/Vierakker en 30 januari voor De Mars/Twentekanaal (zie ook bijgevoegde afbeelding). Meer informatie over de locaties van de bijeenkomsten, de aanvangstijd en het programma volgen later.

Inhoud syndiceren