"Oranje tegen de Zonnekoning" dinsdag 21 maart a.s. om 20.00 uur in ‘Zaal Stegeman te Laren

Het jaarlijkse gezamenlijke evenement van het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem en de Historische Vereniging “De Elf Marken” Gorssel zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 21 maart a.s. om 20.00 uur in ‘Zaal Stegeman te Laren.

Historicus Luc Panhuysen zal dan een lezing verzorgen met de historische ontmoeting tussen Stadhouder Willem III en de Zonnekoning als onderwerp.

Lodewijk XIV van Frankrijk, bijgenaamd de “Zonnekoning “, droomde ervan de machtigste vorst van zijn tijd te worden. Maar hij stuitte op een taaie prins, de jonge Willem III van Oranje. Lodewijk was een aantrekkelijke verschijning, Willem had een bochel en was berucht om zijn nukkigheid. Lodewijk heerste over het machtigste rijk van Europa. Willem was stadhouder van een landje dat tienmaal zo klein was. In de loop van hun leven ontwikkelde zich tussen deze twee contrasterende persoonlijkheden een intense rivaliteit die het hele continent meesleurde en de tweede helft van de 17de eeuw diepgaand heeft beïnvloed.

Luc Panhuysen is een historicus met een grote staat van dienst. Hij publiceerde o.a. over de gebr. De Witt en organiseerde over hen een tentoonstelling in Dordrecht.

anvang 20.00 uur.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.