Lezing Historische Vereniging De Elf Marken in Epse 1 december 20.00 uur

23 November, 2016

Donderdag 1 december zal Clemens Hogestijn uit Deventer in het kerkje van de Protestantse Gemeente te Epse een lezing verzorgen over Deventer als boekenstad, stad van drukkers, uitgevers en bibliotheken.

Clemens Hogestijn is gepensioneerd stadshistoricus van Deventer en was verbonden aan het Stadsarchief en de Atheneumbibliotheek. Zijn verhaal begint bij Geert Grote en zijn broeders en zusters van het gemene leven. Na de invoering van de drukkunst kwamen al vroeg (vanaf 1477) drukkers naar Deventer. Deventer is altijd een drukkersstad gebleven. Boeken vormden een belangrijk middel voor onderwijs aan de Latijnse school en het Atheneum. Hieruit ontstond (in 1560) de stads- of Atheneumbibliotheek. Uit de drukkerijen ontstonden uitgeverijen zoals Kluwer, met nationale betekenis. Boekhandels en antiquariaten zorgen voor de boekverkoop aan particulieren. De jaarlijkse Boekenmarkt brengt dat alles bij elkaar.

Datum: 1 december 2016

Locatie: Kerkje Protestantse Gemeente, Lochemseweg 36, Epse

Aanvang 20.00 uur.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.