Cultuur

• strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /domains/dorpsraadeefde.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Beeldje Rustoordlaan hersteld

8 April, 2018

Velen hebben zich wellicht afgevraagd waar het beeldje van Eefde de afgelopen periode gebleven is: door een aanrijding was het beeldje zodanig beschadigd dat het aan een zeer ingrijpende herstelbeurt toe was.

Inmiddels is het beeldje weer teruggeplaatst in afwachting van een mooi plekje als de Traverse Zuid gerealiseerd is. We hopen dat hier een begin mee gemaakt wordt in 2018.

Lezing Historische Vereniging De Elf Marken Baakse Beek 22 februari 2018

12 Febuari, 2018

Donderdag 22 februari zal dhr. Job Teeuwen uit Lochem in Ons Gebouw te Harfsen een dia-presentatie verzorgen onder de titel “De Baakse Beek belicht”.

Natuurliefhebber en natuurfotograaf Job Teeuwen woont op het landgoed ‘De Velhorst’. Behalve dat hij lezingen geeft over de natuur in de Achterhoek begeleidt hij ook natuurexcursies in onze streek.

De Baakse beek is een vrij onbekende grootheid onder de Achterhoekse beken.

Lezing Historische Vereniging De Elf Marken in Epse

14 Januari, 2018

Donderdag 25 januari zal Kunsthistorica Drs. Monique Hafkamp uit Ugchelen in het kerkje van de Protestantse Gemeente te Epse een lezing verzorgen over architectuur door de eeuwen heen in Gelderland.

Monique heeft kunstgeschiedenis en Italiaans gestudeerd in Nijmegen, Rome en Florence. Tijdens de studie heeft ze veel gereisd door diverse landen om naar kunst en architectuur te kijken. Ook heeft ze zich verdiept in kostuumgeschiedenis. Het reizen doet ze nog steeds. Een aantal maanden per jaar begeleidt ze culturele reizen, naar diverse bestemmingen in Europa.

Dorpsplan Eefde 2017- 2025 klaar voor uitvoering

12 Januari, 2018

Dank zij de grote inzet van een flink aantal Eefdenaren is onder leiding van Jakko Smit eind 2017 het Dorpsplan 2017 - 2025 afgerond. Hierin staat onder meer een mooie beschrijving van het verleden en het heden van Eefde.

Midwinterbijeenkomst 12 januari 2018 vanaf 18.00 uur Het Hart

5 December, 2017

Wethouder Ingrid de Pagter opent vrijdag 12 januari 2018 de traditionele Midwinterbijeenkomst in het Hart in Eefde. Dit jaar staat de nieuwjaarsbijeenkomst in het teken van  ‘Eefde in Beweging’.

Alle inwoners van Eefde zijn van harte  welkom om tussen 18.00 uur en 22.30 uur gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. De toegang is gratis!

Het officiële gedeelte vindt plaats in de Ontmoetingskerk van  19.00 – 20.30 uur

Lezing Historische Vereniging De Elf Marken in Eefde over het geslacht Staring

7 Oktober, 2017

Ben Godtschalk uit Vorden zal op donderdag 19 oktober in het Hart te Eefde een lezing houden over het geslacht Staring, dat op de Wildenborch in Vorden woonde en nog steeds woont. Ben gaat in op de geschiedenis en de bewoners van het kasteel en landgoed ‘de Wildenborch’ en in het bijzonder de eerste eigenaar Damiaan Hugo Staring, vader van de dichter A.C.W. Staring. Uiteraard komt ook de dichter A.C.W. Staring zelf aan bod.

Expositie Guus Lemain en Open Huis in het Tramstation

26 September, 2017

Vanaf 21 september tot en met 14 november is in het Tramstation in Gorssel een expositie van hobbyfotograaf Guus Lemain uit Eefde te zien.

Op zaterdag 7 oktober staan de deuren van het Tramstation van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken staan dan klaar om de gasten te ontvangen. Tijdens deze Open Dag van het Tramstation zal Guus Lemain ook aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden. Guus is in 1949 in Noordwolde (Fr) geboren. Hij beoefent als hobby op professionele wijze de fotografie.

9 september : Boeren, Burgers en Buitenlui, drie tentoonstellingen, verbonden door een fietstocht.

2 September, 2017

Op zaterdag 9 september is in Gorssel in het kader van Open Monumentendag 2017 het Tramstation van 10.00 tot 17.00 uur open. Het Tramstation is één van de startpunten van een fietstocht langs drie locaties waar tentoonstellingen zijn ingericht die inhaken op het landelijk thema van Open Monumentendag. Het thema dit jaar is: “Boeren, Burgers en Buitenlui”. In het Tramstation is bovendien nog tot medio september de expositie met foto’s en schilderijen te zien van de zussen Willie Hekkelman-Berndsen en Dorie Kloppers-Berndsen.

Expositie Ton Kramer en Open Huis in het Tramstation Gorssel 6 mei 2017

5 Mei, 2017

In de maand mei is in het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Ton Kramer uit Almen te zien.

Op zaterdag 6 mei staan de deuren van het Tramstation van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken staan dan klaar om de gasten te ontvangen. Tijdens deze Open Dag van het Tramstation zal Ton Kramer ook aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden. Daarnaast zal in de nevenruimte een film over de opening van het Tramstation in oktober 2011 vertoond worden.

Jaarvergadering en lezing Historische Vereniging De Elf Marken

3 April, 2017

Woensdag 12 april houdt de Historische Vereniging De Elf Marken in de kerkzaal van de Protestantse kerk in Gorssel weer haar jaarlijkse ledenvergadering. Na de ledenvergadering zal Evert de Graaf, oud-voorzitter van de stichting oktober’44 Putten een lezing houden over de gebeurtenissen in 1944 in Putten. In zijn lezing staat hij stil bij de gebeurtenissen in dat oorlogsjaar in Putten.

Na de inval op 10 mei 1940 door de nazi’s en de vlucht van Koningin Wilhelmina en de regering naar Londen, brak de bezettingstijd aan.

Inhoud syndiceren