Wil Eefde een ophaalbrug over de nieuwe sluiskolk?

Datum: 
7 April, 2014

Beste dorpsgenoten,

U zult zeer waarschijnlijk weten dat Rijkswaterstaat (RWS) bezig is met alle voorbereidingen rondom een tweede sluiskolk. Tijdens het ontwerpproces moeten vele keuzes gemaakt worden, waarover de gemeente de inwoners van Eefde probeert te informeren. Recentelijk is de aanpassing van het bestemmingsplan hiervoor aan de raad aangeboden. Dit staat ook op de site van Lochem gepubliceerd:
http://gemeente.lochem.nl/bestuur-organisatie-nieuws/nieuws/nieuwsoverzicht/artikel/gemeenteraad-besluit-over-bestemmingsplan-sluis-eefde/

We hebben vernomen dat RWS ook een ophaalbrug bij de nieuwe sluiskolk overweegt. Wij zijn daar bezorgd over, vooral omdat wij in het verleden duidelijk hebben aangegeven dat zeer onwenselijk te vinden:

  • opnieuw een verkeersbelemmering in Eefde
  • nadelige effecten voor de middenstanders in Eefde
     

Daartegenover staat dan wel dat een mooie en karakteristieke ophaalbrug positief kan werken voor toerisme en wellicht horeca op en rondom de sluis.
 

Bij de informatie vanuit de gemeente horen ook rondetafelgesprekken (RTG). Wij hopen dat bewoners ook op individuele basis naar de volgende RTG op 14 april zullen gaan, omdat daarin de tweede sluiskolk besproken zal worden. U kunt zich aanmelden voor het rondetafelgesprek van 14 april via Internet-adres
https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Lochem/Meepraten_rondetafelgesprek/new


Met vriendelijk groet,
Bestuur van de Dorpsraad Eefde

 

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign