Nieuwsbrief Rijkswaterstaat verruiming Twentekanaal

Datum: 
11 December, 2011

 

 
 

Nieuwsbrief Verruiming Twentekanalen december 2011
 

Wachten, wachten en nog eens wachten

Iedereen staat wel eens in de file, zelfs schippers. Zij moeten soms uren wachten voor sluis Eefde. Wat betekent dat voor een schipper, voor zijn werk en voor zijn inkomsten? “Extra wachttijd kost handenvol geld.”
Lees meer

 

160 vrachtwagens per dag over het Twentekanaal

Aanpassing van het Twentekanaal levert een impuls op voor de regionale economie. Auke ten Cate, adviseur bij de Kamer van Koophandel Oost-Nederland en penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens: “De regio kan niet zonder het Twentekanaal.”
Lees meer

 

Meest duurzame sluis in Eefde

Gebouwen in Nederland worden steeds duurzamer: ze worden ontwikkeld, gebouwd en gebruikt met respect voor mens en milieu. Ook sluizen kunnen duurzamer, vindt Sjoerd van der Linden, Technisch Manager van Rijkswaterstaat. Sluis Eefde wordt een voorbeeldproject.
Lees meer

 

Het Twentekanaal door de jaren heen

Het kanaal en de bijbehorende sluizen en bruggen vormen een belangrijk en vertrouwd deel van het Twents landschap. Toch was dat niet altijd zo. De huidige architect van Sluis Eefde maakt een cultuurhistorische verkenning. Over aanleg, verwoesting en wederopbouw.
Lees meer

 

Ondertussen … bij kanaal Almelo-De Haandrik

Het Twentekanaal gaat op de schop, maar ook elders in Oost-Nederland worden waterwegen verbeterd. Zo ondergaat ook kanaal Almelo-De Haandrik een metamorfose. Beitske de Jager, projectsecretaris van de provincie Overijssel, vertelt over de voortgang.
Lees meer

 

Korte berichten

-Het besluit van de minister over de locatie van de 2e kolk bij Sluis Eefde is opnieuw vertraagd. Naar verwachting volgt dit in de eerste helft van komend jaar.
-Door wijzigingen en voortschrijdend inzicht verandert de planning van het project. Rijkswaterstaat brengt de consequenties in kaart. Meer info in de volgende nieuwsbrief.
-Rijkswaterstaat organiseert op 13 december een informatiebijeenkomst voor leden van de klankbordgroep en andere belangstellenden van Sluis Eefde. Wilt u daar ook bij zijn? Mail ons!
-Begin volgend jaar komt de klankbordgroep voor de verruiming van de kanalen weer bij elkaar. Wilt u ook een uitnodiging ontvangen? Mail ons

- De zes jaar geleden ontdekte ‘Twentekanaalbacterie’ kan helpen bij waterzuivering, zo blijkt uit een studie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

 
 

 

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign