De traverse Eefde maak je zelf !

30 November, 2011

Gedurende de eerste drie dagen van december hebben de bewoners van Eefde de mogelijkheid om zelf mede te bepalen hoe het nieuwe traverse straatbeeld voor Eefde er in de toekomst uit zal gaan zien. Zoals al eerder aangekondigd zijn er op deze dagen in het Hart ontwerpers van het bureau Royal Haskoning aanwezig om alle opmerkingen en ideeën van de bewoners  te inventariseren voor een ontwerp dat aangeboden wordt aan de gemeente Lochem.

Historie
De oorsprong van deze ontwerpmarathon ligt in het dorpsplan Eefde. Gestart eind 2008 hebben de bewoners van Eefde duidelijk gemaakt  welke richting zij het dorp graag ontwikkeld zien. Ook de grote enquête van 2010 genaamd “Identiteit Eefde” heeft een goed beeld gegeven over de mening van de Eefdenaren. Na het maken en de presentatie van deze stukken heeft de dorpsraad niet stilgezeten. Intensief is er een vervolg gegeven om deze wensen en de dorpsvisie bij de gemeente en anderen “tussen de oren te krijgen”.  Dit lijkt nu tot een afronding te komen met de opdracht die aan Haskoning is verstrekt: de ontwerpmarathon voor de traverse Eefde.

Input voor het ontwerp
Op initiatief van de dorpsraad hebben verschillende ondernemers van Eefde, de Oranjevereniging, de Kerk en Stichting Accommodatie Eefde enkele avonden bij elkaar gezeten. De reden van dit initiatief was om in een Eefdes samenwerkingsverband  een concrete basis mee te geven  voor de ontwerpmarathon. Het resultaat van deze sessie is een plan ”van N348 tot Traverse Eefde” dat op 1 december zal worden uitgereikt aan de ontwerpers. In het maken van dit plan is  gebruik gemaakt van de ideeën en plannen uit onder meer het dorpsplan. Naast praktische aanwijzingen, voorkeuren voor sfeerbeelden en toekomstgerichte voorstellen is er een resultaat neergezet zoals we de Traverse  Eefde in de toekomst graag zien: een echte Dorpsstraat. Het plan is hier als bijlage toegevoegd.

Het bestuur van de dorpsraad Eefde wil de bewoners van Eefde graag aansporen om gebruik te maken van de ontwerpmarathon.
Want : ook de Traverse Eefde maak je zelf!