HighPort Eefde bereikt nieuwe mijlpaal!

Datum: 
7 April, 2013

Op vrijdagmiddag 5 april 2013 is in Het Hart door vijf partners de intentieverklaring ondertekend. De partners zijn: de gemeente Lochem, Rijkswaterstaat, Waterschap RijnIJssel, LochemEnergie, en de Dorpsraad Eefde. In deze intentieverklaring is op elf punten de goede samenwerking vastgelegd voor de toekomstige ontwikkeling van verschillende plannen in Eefde.

Het afgelopen jaar hebben alle partners van HighPort intensief samengewerkt. HighPort Eefde is een initiatief om door middel van slimme combinaties meer mogelijk te maken met hetzelfde geld. Onder de naam HighPort Eefde zijn diverse project ideeën gebundeld.

De start lag bij het Dorpsplan en het Identiteitsonderzoek; vandaar uit wilden we als Dorpsraad Eefde sturing houden op de grote projecten. Dat is uiteindelijk gelukt middels Highport.
Belangrijke thema’s binnen HighPort zijn de ontwikkeling van de omgeving van de sluis, uitbreiding van recreatiemogelijkheden en fietspaden, ontwikkeling van waterenergie in Berkel en Twentekanaal, en kwaliteitsverbetering van de oude Eefse Beek. Verder wordt er nadrukkelijk gewerkt aan:
De Traverse: Nieuwe Noord Zuid verbinding door Eefde na opening van de rondweg
De langzame lijn: Kwaliteit en mogelijkheden van de lijn Het Hart, via De Blaak, naar de Sluis.
Het Detmersterrein: Herontwikkeling van dit terrein na vertrek van Defensie.

De Dorpsraad Eefde is bijzonder content met dit resultaat.
 

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign