Uitnodiging inloopavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Datum: 
24 Januari, 2012

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail nodigen u uit voor een inloopavond over het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) in uw regio. U bent van harte welkom op 14 februari tussen 17:00 en 20:00 uur in Het Hart Eefde in Eefde. Het doel van de bijeenkomst is om omwonenden en andere belanghebbenden te informeren over het PHS en de onderzoeken die plaatsvinden in de regio.
               

Goederenroute Oost-Nederland
Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit programma wordt in opdracht van het ministerie uitgevoerd door ProRail. Hierbij wordt samengewerkt met NS en KNV Spoorgoederenvervoer. Om de doorstroming van het goederenvervoer te bevorderen loopt één route door Oost-Nederland.
 
Inloopavond
ProRail onderzoekt allerlei mogelijkheden om het spoor voor de toekomst (2020) gereed te maken. De plannen zijn op dit moment nog in een pril stadium. Tijdens de inloopavond krijgt u een beeld over hoe het proces van onderzoeken en besluiten gaat verlopen.  Er zijn op de avond deskundigen van het ministerie en van ProRail aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Verhinderd?
Kunt u niet aanwezig zijn op de avond in uw gemeente of komt u liever naar de avond in een buurgemeente? We houden de inloopavond ook in andere gemeenten. Op 28 februari tussen 17:00 en 20:00 uur is de inloopavond in het gemeentehuis van Zutphen. Op www.prorail.nl/phs vindt u een overzicht van alle data en locaties. Op de website staat uitgebreide informatie over het PHS en de Goederenroute Oost-Nederland.
 
Inspraak
De inloopavond informeert u ook over de formele inspraakprocedures. De inspraakprocedure kunt u gebruiken om uw zienswijze te geven. Het eerste inspraakmoment is voor de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Deze Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt tot 15 maart ter inzage. Voel u vrij om tijdens de avond vragen te stellen over hoe u een zienswijze kunt indienen.  
 
Wilt u meer weten?
Kijkt u op www.prorail.nl/phs of op www.rijksoverheid.nl/phs. Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten van ProRail 0800-776 7245 (gratis) of via www.prorail.nl/contact. Wilt u per email op de hoogte gehouden worden, dan kunt u zich op de website aanmelden.
 
 

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign