Minister besluit trace "kopmaken in Deventer" ; reactie RONA.

Datum: 
17 Juni, 2014

Reactie van het RONA bestuur op besluit staatssecretaris van vandaag

Gorssel 17 juni 2014,

 

Beste allen,

De staatssecretaris heeft vandaag een besluit genomen, en een tracé gekozen: de variant “kopmaken in Deventer”.  Tegelijk zet ze alle voorbereidingen stil, gaat geen nadere onderzoeken doen, zoals een MER 2e fase, en doet er over de Noordtak N18 variant het zwijgen toe. Het is kortom een krachtig besluit om nog niets te beslissen.

De variant “kopmaken in Deventer” is de slechtste maar ook de goedkoopste keuze.

Door de onderzoeken, met name MER 2e fase, verder op de langebaan te schuiven blijft de onzekerheid voor de spooraanwonenden, en in bijzonder voor die langs de Twentelijn, bestaan.

Hoe gaat hun toekomst eruit gaat zien met betrekking tot leefbaarheid, geluidoverlast, trillingoverlast en trillingschades, risicotoename met betrekking tot externe veiligheid, waardedalingen, etc?

Dat vindt RONA onacceptabel. Onze hoop is morgen gevestigd op reactie van de leden van de Tweedekamer commissie IenM.

De staatssecretaris heeft feitelijk besloten  nog niets te besluiten. Ook de Noordtak N18 variant is nog niet van tafel, en er ontstaat tijd om daar beter naar te kijken. Dat is winst.

Mede dankzij RONA, die vasthoud aan zijn uitgangspunt “ geen extra goederenvervoer over bestaand spoor”  worden er geen onomkeerbare besluiten genomen, en blijft de duurzame en toekomstbestendige oplossing met een dedicated Noordtak-spoorlijn in beeld. Dat is ook winst.

Met vriendelijke groet,

P. Wiegerinck, vice voorzitter

www.rona-info.nl

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign