Goederenvervoer: Eefde is altijd de klos

Datum: 
17 Juni, 2014

EEFDE - De een is blij, de ander niet. En als de keuze op een ander tracé was gevallen was het andersom geweest. Maar Eefde is nooit blij. Want de splitsing van de spoorlijnen heeft voor het Lochemse dorp plaats. Twentekanaallijn of kopmaken in Deventer? Eefde is de klos.

Henk Stormink, voorzitter van de Dorpsraad Eefde, was bij het vragen om een reactie nog niet op de hoogte van de keuze van het rijk. "Valt de noordtak af dan? Nou daar zal een deel van Eefde wel blij mee zijn, maar Eefde is altijd de sjaak. Wel wordt het dorp nu minder in tweeën gesplitst."

Dat laatste voordeel stemt hem niet tot tevredenheid. "Dit is de dood in de pot. We zijn druk bezig Eefde te upgraden. De rondweg is er nu, maar dan krijg je dit. Van drie overwegen in het dorp word je niet vrolijk. In het kader van de sluis hebben we het dan ook nog over meer vervoer over het water. Dat spoort niet helemaal met dit voorstel."

Ook geen juichend college van b en w Lochem. Wethouder Jan Kottelenberg laat via een woordvoerster weten dat het college het jammer vindt dat Epse, Joppe en Eefde en het tussenliggende gebied nu getroffen worden door de toename in het goederenvervoer.

bron : internetsite de stentor.

 

 

Deze site is ontworpen door: Natuurlijk Webdesign